Move Our World

Terug naar overzicht

move

Move schiet uit de startblokken!

Gedurende de afgelopen weken zijn 7 studenten van de TU Eindhoven achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereidingen van een nieuw Move-project.
Voor de kinderen van groep 8 van Basisschool ’t Startblok was op dinsdag 12 november eindelijk hét moment gekomen om kennis te maken met de studenten en te starten met Move! Dit werd met luidkeels enthousiasme omarmd waarna de ideeën rijkelijk begonnen te vloeien.

Maar voor we verder op deze kennismaking in gaan, laten we u ook even introduceren met dit wellicht nog raadselachtige begrip: Move.
Move is een stichting die door heel Nederland projecten organiseert waarbij studenten samen met een groep kinderen gaan kijken hoe ze hun omgeving een stukje beter kunnen maken. Door hen samen in actie te laten komen merken deze kinderen wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Op deze manier laat Move hen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen. Sinds de oprichting in 2009 heeft stichting Move al meer dan 400 projecten gerealiseerd in 10 grote studentensteden!

Buiten deze formele introductie hebben de kinderen en de studenten spelender wijs met elkaar kennis gemaakt en hebben de kinderen lichtelijk gezien wat het studentenleven in houdt. Hierover zullen ze over een aantal weken meer leren tijdens een heus uitstapje naar het studentenleven! Deze introductie moest echter niet te lang duren, want de kinderen zaten te springen om ons al hun goede ideeën te vertellen!
We zijn snel aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de wijkverkenning welke volgende week plaats vindt. Er werden in groepjes mind-maps gemaakt en vragen beantwoord om er achter te komen waar bij de wijkverkenning het vergrootglas op gericht moet worden. De bedoeling was dat uitgezocht werd wat er in de wijk verbeterd kan worden, maar oplossingen vlogen ons al om de oren!

Tijdens de evaluatie werd de blijdschap van de kinderen door Ilsa prachtig verwoord:
“Ik woon hier al mijn hele leven en zie erg veel dingen die beter kunnen. Ik vind het heel fijn dat we daar eindelijk iets aan kunnen veranderen.”

Voor de wijkverkenning weten de kinderen alvast wie de speurneus, de journalist, de tijdsbewaker en de gids is. De studenten gaan achter de schermen hard aan de slag om de stapel ideeën om te zetten in een goed plan.
Eén ding is zeker: tot het weerziens zullen de kinderen hun oren en ogen open houden!