Move It Wandelroute

Terug naar overzicht

De stemmen zijn geteld en de ideeën getoetst. De onthulling van het project idee is eindelijk daar! Groep 8 van Basisschool ’t Startblok gaat een aantrekkelijke wandelroute maken voor jong en oud! Een wandelroute met interactieve paaltjes met sportoefeningen en informatie over de wijk, om zo de wijk Hanevoet dichter bij elkaar te krijgen en meer te laten bewegen!

Maar met nog maar 2 sessies van 2 uur de tijd wordt het een hele opgave om dit voor elkaar te krijgen! Daarom zijn we begonnen met een talententest! Om vervolgens zo effectief mogelijk aan de slag te gaan. Door middel van korte stellingen werd duidelijk wie van groep 8 de onderzoeker is, grondig en netjes onderzoek doet en zorgt dat er genoeg centjes zijn. Wie de ontwerper is, in staat om creatieve ideeën te bedenken en uit te werken. Wie de regelaar is die graag de leiding neemt en zorgt dat alle zaakjes op tijd geregeld zijn. En wie de verteller is die zijn luisterend oor gebruikt om de mooiste verhalen te schrijven en te zorgen voor een goede sfeer!

move it 2    move it 1

Verdeeld in groepen gingen we hierna snel aan de slag om te bedenken hoe we een route kunnen maken om de verschillende groepen in de wijk met elkaar te verbinden, waar er dan informatieve paaltjes moeten komen te staan en hoe die er uit moeten komen te zien. Hoe kunnen we die maken en wat moet dat dan gaan kosten? En net zo belangrijk, hoe gaan we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen naar de feestelijke opening komen?

Er is een hoop uitgewerkt, maar we zullen de volgende keer toch écht nog hard aan de slag moeten gaan! Maar met dat het project meer vorm begint te krijgen, stijgt ook het enthousiasme in verwachting naar de feestelijke afsluiting in februari!

move it 4     move it 3

Bent u net zo enthousiast? Houd dan de voortgang in de gaten via deze blogs of op internet!

www.stichtingmove.nl/steden/eindhoven/

Instagram/stichting.move

facebook.com/StichtingMove

twitter.com/StichtingMove